Wat te doen in Amersfoort? 6 Hotspots die je niet mag missen!

Wil je de perfecte dagtrip plannen voor dit weekend? Ga dan naar de stad Amersfoort! Amersfoort is de perfecte bestemming voor een weekendje weg. De charmante stad is een combinatie van een historische oude stad, prachtige grachten en een bruisende cultuur. Maar omdat er zoveel te zien en te doen is, kan het een hele uitdaging zijn om je route te plannen. Om het je gemakkelijker te maken, hebben we een lijst samengesteld met 6 bezienswaardigheden die je niet mag missen als je Amersfoort bezoekt.

De beste bezienswaardigheden in Amersfoort

Koppelpoort

De Koppelpoort is een populaire toeristische plek in de stad en geen enkele reis naar Amersfoort is compleet zonder een bezoek aan de iconische poort. Wist je dat dit middeleeuwse poortgebouw dateert uit de 15e eeuw? Het is alsof je je in de Middeleeuwen waant. De muren zijn bedekt met prachtige muurschilderingen die een artistiek tintje geven aan het historische bouwwerk. Het lijkt rechtstreeks uit een sprookje te komen! Deze mooie poort is de moeite waard om even langs te gaan, dus voeg dit zeker toe aan je route.

 

Het Mondriaanhuis

Als je een kunstliefhebber bent, dan moet je zeker een bezoek brengen aan het huis van één van de beroemde inwoners van Amersfoort: het Mondriaanhuis. Het Mondriaanhuis is een museum gewijd aan de beroemde Nederlandse kunstenaar Piet Mondriaan en is gevestigd in zijn geboortehuis. Hier kun je meer te weten komen over zijn leven en werk door middel van interactieve tentoonstellingen en workshops. Het museum geeft je ook een kijkje in zijn ontwikkeling als kunstenaar en vertelt over zijn jeugd en waarom Mondriaan kunst maakt. Dit is ook perfect als je kinderen hebt, want zij kunnen deelnemen aan creatieve kinderworkshops.

Dierenpark Amersfoort

Een andere attractie die je niet mag missen is Dierenpark Amersfoort. Dierenpark Amersfoort heeft een indrukwekkende verzameling aan dieren, waaronder zeldzame en bedreigde soorten die een fascinerende weergave van wilde dieren bieden. De dierentuin richt zich op het creëren van natuurlijke habitats voor zijn bewoners en biedt bezoekers een meeslepende ervaring. Van speelse primaten tot majestueuze grote katten, Dierenpark Amersfoort belooft een dag vol plezier en verwondering. Dus als je met je gezin reist, vooral als je kinderen hebt, is Dierenpark Amersfoort een goede keuze voor jou. 

 

Museum Flehite

Amersfoort is de thuisbasis van vele prachtige musea. Als je geïnteresseerd bent in de lokale geschiedenis en cultuur, raden we je aan om naar Museum Flehite te gaan, dat net achter de Koppelpoort ligt. Het museum is gevestigd in een prachtig oud gebouw en laat de geschiedenis van Amersfoort en omgeving zien door middel van een collectie kunst, kunstvoorwerpen en interactieve tentoonstellingen. Het museum heeft ook tijdelijke tentoonstellingen, dus controleer voor je bezoek de agenda.

 

Amersfoortse grachten

Verken de stad via het water door een rondvaart te maken door de Amersfoortse grachten. Leun achterover en ontspan terwijl je over het rustige water glijdt en de bezienswaardigheden en geluiden van de stad in je opneemt. Je vriendelijke gids vertelt je meer over de geschiedenis van Amersfoort en feiten over de grachten terwijl je over de grachten vaart en je fantasie gebruikt. En als je je avontuurlijk voelt, kun je zelfs een boot huren en zelf door de grachten varen! Het is een unieke en leuke manier om de stad te verkennen en onvergetelijke herinneringen te creëren met je vrienden en familie.

 

Live Escape

Na een dagje verkennen is het tijd om je adrenaline te laten pompen met een spannende ervaring bij Live Escape! Wist je dat wij het beste escape room avontuur van de stad bieden? Ervaar het zelf als je bij ons een escape room boekt. Live Escape is een meeslepende ervaring waarbij deelnemers worden opgesloten in een kamer en moeten samenwerken om aanwijzingen te vinden, uitdagende puzzels op te lossen en binnen 60 minuten te ontsnappen. Verzamel je vrienden of familie en ga direct naar Live Escape voor een onvergetelijk weekendje weg in Amersfoort.

Een blijvende herinnering aan Amersfoort

Van het karakteristieke architectuur in de binnenstad tot het verkennen van de historische monumenten, er is voor iedereen wat te beleven in Amersfoort. Kun je geen genoeg krijgen van de skyline van Amersfoort? Neem de De Koppelpoort, Monnikendam en zelfs de Amersfoortse Kei mee naar huis met de prachtige houten skyline Amersfoort van WoodWideCities. Een blijvende herinnering aan deze bruisende stad voor thuis. Dus waar wacht je nog op? Lets go!