3 Redenen om een escape room voor kinderen te proberen

In een wereld vol digitale afleiding is het moeilijk om kinderen te vermaken omdat ze zich snel vervelen. Als ouder willen we soms ook dat onze kinderen leuke en boeiende activiteiten doen in plaats van dat ze alleen maar met hun gadgets aan het spelen zijn. Is dat bij jou zo? En ben je op zoek naar een unieke en spannende ervaring voor je kinderen? Overweeg dan eens een escape room voor kinderen! We geven je 3 goede redenen waarom dit een geweldig idee zou zijn.

Wacht, wat is een escape room?

Escape rooms zijn meeslepende ervaringen met verschillende moeilijkheidsgraden, afhankelijk van je vaardigheden en interesses. Het is een avonturenspel waarin je wordt opgesloten in een kamer en in een mysterieuze wereld duikt om aanwijzingen te vinden, een reeks puzzels op te lossen en te ontsnappen voordat de tijd om is, meestal binnen 60 minuten. Je kunt kiezen uit verschillende thema’s, van griezel thema’s en moordmysteries tot magische kamers. Er is een escape room beschikbaar voor iedereen en er is ook een kindvriendelijke escape room! Bij Live Escape hebben we The Wizard School die perfect is voor kinderen en wie weer kind wil zijn.

 

Waarom zouden we een escape room voor kinderen proberen?

Spelen en plezier maken als gezin

Kinderen brengen graag tijd door met hun broers en zussen, maar vooral met hun ouders. En ze houden van spelletjes, heel veel spelletjes! Daarom is een escape room voor kinderen een goede manier om een band met je gezin op te bouwen. Stel je voor dat je kind in een wereld stapt waarin die hun eigen held wordt. Dat zou toch leuk zijn! Samen gaan jullie op zoek naar aanwijzingen en lossen jullie puzzels op om het spel te winnen.

Creativiteit en verbeelding

Kinderen houden van spanning en avontuur en hun fantasie is enorm! Weet je nog dat je als kind graag deed alsof? Dat was leuk, toch? Een goede reden om een escape room voor kinderen te proberen is de meeslepende en fantasierijke omgeving die het creëert. Van themakamers gebaseerd op populaire kinderboeken of films tot originele en fantastische scenario’s, deze kamers nemen spelers mee naar een geheel nieuwe wereld waar alles mogelijk is. Als je een themakamer binnenstapt, lijkt het net alsof je in een levensecht avontuur stapt en kinderen worden meteen meegevoerd naar een andere wereld. Ze zullen dol zijn op de escape room ervaring waar ze kunnen ervaren hoe het is om een tovenaar te worden net als Harry Potter! Escape rooms moedigen ook creativiteit aan bij het oplossen van puzzels.

Een levenslange herinnering

Samen betekenisvolle herinneringen creëren is een manier om je liefde voor je kinderen te tonen. Laat ze weten dat je graag tijd met ze doorbrengt en zorg ervoor dat ze de best mogelijke jeugd hebben. En het spelen van een escape room voor kinderen is een leuke manier om dat te doen! Escape rooms zijn een geweldige manier voor kinderen om een band op te bouwen met hun vrienden of familieleden. In plaats van alleen maar tv te kijken of videospelletjes te spelen, kunnen ze samen een uitdagende en interactieve ervaring beleven. Dit spannende avontuur versterkt ook de relaties en bouwt vertrouwen op. Het is een unieke en spannende activiteit die families en vrienden bij elkaar kan brengen, waardoor een gedeelde ervaring ontstaat die een leven lang gekoesterd zal worden.

Tips voor een geslaagde Live Escape Room-ervaring met kinderen

Denk je dat je klaar bent om een escape room te spelen? Houd je vast! Voordat je je haast om een Live Escape Room-ervaring voor je kinderen te boeken, volgen hier nog een paar tips voor een geslaagd en leuk uitje:

Kies een geschikt thema en moeilijkheidsgraad

Houd bij het kiezen van een escape room voor je kinderen rekening met hun interesses en vaardigheden. Sommige kamers kunnen te uitdagend zijn voor jongere kinderen, terwijl andere niet zo boeiend zijn als het thema ze niet interesseert. Kies een thema en moeilijkheidsgraad die je kind aanspreken en de ervaring leuker maken.

Reserveer van tevoren en kom vroeg

Live Escape Rooms worden steeds populairder, dus het is essentieel om van tevoren te reserveren om de tijd van je voorkeur veilig te stellen. Als je vroeg komt, kunnen je kinderen zich installeren en vertrouwd raken met de kamer voordat de klok begint te tikken.

Stel realistische verwachtingen

Het is belangrijk om realistische verwachtingen voor je kinderen te hebben voordat het spel begint. Laat ze weten dat het niet erg is als ze niet alle puzzels oplossen en dat het gaat om plezier hebben en samenwerken als een team.

Doe mee als gezin

Escape rooms zijn een fantastische manier voor gezinnen om een band op te bouwen en samen plezier te hebben. Overweeg om als gezin deel te nemen, waarbij de oudere kinderen de jongere helpen en de ouders meedoen. Het zal voor iedereen een onvergetelijke ervaring zijn en je kunt samenwerken om als team uit de kamer te ontsnappen.

Een leuk avontuur voor zowel volwassenen als kinderen

Escape Rooms zijn niet alleen voor volwassenen en kunnen een leuke en waardevolle leerervaring zijn voor kinderen. Van het ontwikkelen van probleemoplossende vaardigheden tot het aanmoedigen van teamwerk en het bieden van een unieke en meeslepende ervaring, er zijn veel redenen waarom je escape rooms eens zou moeten proberen met je kleintjes. Verzamel dus je familie en vrienden en ga samen op een spannend avontuur. Wie weet ontsnappen jullie wel op tijd! Boek vandaag nog je avontuur bij Live Escape!