Escape Room - Theft at the Morgue

Hoe de Juiste Escape Room te Kiezen

Dus je hebt eindelijk besloten dat je de uitdaging wilt aangaan en die 'Escape Room' wilt proberen waar je al die tijd over hebt gehoord. Maar je weet gewoon niet zeker hoe en welke escape room je eerst moet proberen. Maak je geen zorgen, wij dekken je! In dit artikel helpen we je beslissen en geven we je tips over hoe je het juiste escape room-avontuur voor jou en je team kiest. Lees verder…

Gids bij het kiezen van de juiste escape room

 

1. Kies het juiste thema

De belangrijkste factor bij het kiezen van de perfecte escape room voor jou is het thema. Er zijn veel thema’s waaruit je kunt kiezen, afhankelijk van je vaardigheden en interesses. Sommige thema’s zijn ontworpen om griezelig en mysterieus te zijn, terwijl andere je meenemen naar een magische wereld waar je meer leert over spreuken, net als Harry Potter! 

Als je een passie hebt voor het kraken van codes, het vinden van aanwijzingen en het oplossen van puzzels, dan raden we je aan Cabin 666 te proberen en ondergedompeld te worden in een wereld vol misdaad en het oplossen van een mysterie!

2. Denk aan de moeilijkheidsgraad

Nog iets om rekening mee te houden bij het kiezen van je escape room avontuur is de moeilijkheidsgraad. Kijk niet alleen naar het thema, maar ken ook de moeilijkheidsgraad van de kamer. Ontsnappingskamers zijn er in allerlei moeilijkheidsgraden, van beginners- tot expertniveau. Als dit de eerste keer is dat je een escape room speelt, kun je beginnen met makkelijke, eenvoudigere kamers om vertrouwen op te bouwen. Maar als je een doorgewinterde enthousiasteling bent, kun je gaan voor complexere, gevorderde kamers die scherpe probleemoplossende vaardigheden en effectief teamwork vereisen. Om ervoor te zorgen dat iedereen in je groep een leuke tijd heeft, kies je een geschikte moeilijkheidsgraad zodat je team niet gefrustreerd of overweldigd raakt. 

3. Kies een kamer op basis van de grootte van je team

Overweeg een escape room te kiezen die past bij de grootte van je team. Ontsnappingskamers zijn meestal ontworpen voor specifieke groepsgroottes, dus het is essentieel om je groep dienovereenkomstig aan de kamer aan te passen. Kleinere groepen kunnen kiezen voor kamers die zijn afgestemd op hun aantal voor een intiemere ervaring, terwijl grotere groepen misschien meerdere kamers moeten boeken of op zoek moeten naar vestigingen die hun omvang aankunnen. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat elk teamlid een actieve rol heeft en dat de uitdagingen in de escape room goed zijn afgestemd op het aantal deelnemers.

4. Budgettaire overwegingen

Nu je bijna de juiste escape room voor jou en je team hebt gekozen, mogen we het belangrijkste niet vergeten: het budget! Stel dat je een bepaalde kamer wilt, maar dat die buiten je budget valt. Forceer het niet! Wees niet verdrietig, want het avontuur eindigt nooit en je kunt het altijd een volgende keer spelen als er genoeg budget is. Er zijn veel opties die dezelfde kwaliteit van ervaring bieden met waar voor je geld. Hier bij Live Escape zorgen we er bijvoorbeeld voor dat je een onvergetelijke ervaring beleeft voor een betaalbare prijs! Je kunt al een escape room avontuur spelen vanaf €20 per persoon. 

5. Controleer recensies en aanbevelingen

Dit is het deel waar je je onderzoek moet doen. Voordat je in een escape room avontuur duikt, is het verstandig om recensies en aanbevelingen van eerdere klanten te checken. Dit geeft je een beter idee van wat je kunt verwachten en helpt je de beste escape room voor jouw vaardigheden en interesses te kiezen. Neem de tijd om recensies te lezen, want ze kunnen je informatie geven over de kwaliteit van de kamer, de vriendelijkheid van het personeel en de algehele ervaring. Een aanbeveling van iemand die je vertrouwt, zoals vrienden en familie die de escape room hebben ervaren, is ook fijn.

Onze escape room wacht op je!

Het kiezen van de juiste escape room hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Volg gewoon de tips die je in dit artikel hebt geleerd en je zult zeker de beste escape room-ervaring hebben waar je van hebt gedroomd. 

We weten dat je klaar bent voor een geweldig avontuur met Live Escape! Maar als je meer vragen hebt die we hier niet hebben beantwoord, neem dan contact met ons op via het contactformulier.